Ινδία: 18 ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί από κεραυνούς

  • May 14, 2021
  • Comments Off on Ινδία: 18 ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί από κεραυνούς

Δεκαοχτώ ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί στην Ναγκαόν της πολιτείας του Άσαμ στην Ινδία. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, οι ελέφαντες έχασαν τη ζωή τους όταν κεραυνοί έπληξαν προστατευόμενη δασική έκταση στην Ναγκαόν.

Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας του Άσαμ, Himanta Biswa Sarma, εξέφρασε την ανησυχία του για «τον μεγάλο αριθμό των νεκρών ελεφάντων».

«Σε ένα σημείο βρέθηκαν τα πτώματα τεσσάρων ελεφάντων και σε ένα άλλο εντοπίσαμε άλλα 14», είπε ο Amit Sahay, από το δασικό τμήμα της πολιτείας.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του τμήματος Δασών και αρμόδιοι για την άγρια ζωή μεταφέρθηκαν σήμερα, 14 Μαΐου, στο σημείο για να διεξάγουν έρευνα.

Ο υπουργός Δασών της πολιτείας Parimal Suklabaidya εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο των ελεφάντων «από τη μεγάλη καταιγίδα με κεραυνούς».

Στην Ινδία υπάρχουν περίπου 30.000 ελέφαντες, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 60% του πληθυσμού των άγριων ασιατικών ελεφάντων.

Είναι η πρώτη φορά, εδώ και 20 χρόνια, που στο Άσαμ εντοπίζονται τόσοι πολλοί νεκροί ελέφαντες ταυτόχρονα. Η πλήρης αναφορά για τα αίτια θανάτου των ελεφάντων θα ολοκληρωθεί μέσα σε δεκαπέντε ημέρες.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

www.ertnews.gr

ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Κόσμος, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ελέφαντες, Ινδία, κεραυνόςΔεκαοχτώ ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί στην Ναγκαόν της πολιτείας του Άσαμ στην Ινδία. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, οι ελέφαντες έχασαν τη ζωή τους όταν κεραυνοί έπληξαν προστατευόμενη δασική έκταση στην Ναγκαόν. Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας του Άσαμ, Himanta Biswa Sarma, εξέφρασε την ανησυχία του για «τον μεγάλο αριθμό των νεκρών ελεφάντων». «Σε ένα σημείο βρέθηκαν τα
www.ertnews.gr