Οι Ιταλοί δίχως προστατευτική μάσκα εντός ολίγων ημερών

  • June 22, 2021
  • Comments Off on Οι Ιταλοί δίχως προστατευτική μάσκα εντός ολίγων ημερών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως αναμενόταν, η Τεχνική Επιστημονική Επιτροπή (CTS) της Ιταλίας έδωσε το “πράσινο φως” στην αφαίρεση της υποχρεωτικής προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου ή από τις 5 Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή θα χρειαστεί την υπογραφή της κυβέρνησης, η οποία και αναμένεται εντός ολίγων ημερών και πάρθηκε ύστερα από πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο οποίος και υπογράμμισε πως “άλλες χώρες το έχουν ήδη πράξει”. 

Η χρήση της μάσκας δεν θα είναι απαραίτητη στους εξωτερικούς χώρους, αν και εφόσον τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ ανθρώπων που δεν ζούν κάτω από την ίδια στέγη.

Αντιθέτως, και με γνώμονα την ρητή χρήση της σε περίπτωση συγκεντρώσεων και συνωστισμού σαν γενική οδηγία, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε κλειστούς χώρους όπως καταστήματα και εμπορικά κέντρα, αλλά και σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς. Στα μπαρ και εστιατόρια, ισχύουν οι κανόνες που ισχύουν ήδη, δηλαδή αφαίρεση της μάσκας μόνο κατά την διάρκεια της παραμονής στο τραπέζι.

www.ertnews.gr

ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΑνταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής Όπως αναμενόταν, η Τεχνική Επιστημονική Επιτροπή (CTS) της Ιταλίας έδωσε το “πράσινο φως” στην αφαίρεση της υποχρεωτικής προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου ή από τις 5 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή θα χρειαστεί την υπογραφή της κυβέρνησης, η οποία και αναμένεται
www.ertnews.gr