Με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό συναντήθηκε ο Ν. Αναστασιάδης

  • June 22, 2021
  • Comments Off on Με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό συναντήθηκε ο Ν. Αναστασιάδης

ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα. Τζέιν Χολ Λουτ είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε στην κα Λουτ την ετοιμότητα του να συμμετάσχει τόσο σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε ουσιαστικές συνομιλίες, με σκοπό την εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των σχετικών όρων εντολής του ΓΓ των ΗΕ.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε τις προτάσεις του για ουσιαστικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στον ΓΓ των ΗΕ σε επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όπως αυτά κατατέθηκαν κατά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου. Εξέφρασε την ίδια στιγμή, την ετοιμότητα του, αν ο Γενικός Γραμματέας το κρίνει χρήσιμο, για κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο κος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή με τον ΓΓ των ΗΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, με τον οποίο θα συζητήσει το όλο φάσμα του Κυπριακού και θα θέσει εκ νέου στον ΓΓ των ΗΕ τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Σχετική είδηση: Κύπρος: Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο Ν. Αναστασιάδης

www.ertnews.gr

ΔΙΕΘΝΗ, Ευρώπη, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, κυπριακό, Νίκος Αναστασιαδης, ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη Συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα. Τζέιν Χολ Λουτ είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε στην κα Λουτ την ετοιμότητα του να συμμετάσχει τόσο σε
www.ertnews.gr