Ισπανία: Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα λόγω πληθωρισμού

  • September 20, 2021
  • Comments Off on Ισπανία: Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα λόγω πληθωρισμού

Μαδρίτη, Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Αύξηση στον κατώτατο μισθό συνυπέγραψαν κυβέρνηση και συνδικάτα με την απουσία όμως των εκπροσώπων των εργοδοτών. Η αύξηση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα από 1ης Σεπτεμβρίου 2021.

Ο νέος κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 965 ευρώ μηνιαίως (από τα 950 ευρώ ως τώρα) και 14 μισθούς για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και ως το 2023 θα ανέλθει στα 1.049 ευρώ μηνιαίως όπως είναι ο στόχος της κυβέρνησης. Η αύξηση κρίθηκε αναγκαία λόγω της αύξησης του πληθωρισμού εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Τα συνδικάτα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και επιδιώκουν νέα συνάντηση στις αρχές του 2022 προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ το 2022.

Η αύξηση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των Βρυξελλών.

www.ertnews.gr

ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, αυξήσεις μισθών, ΙσπανίαΜαδρίτη, Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή Αύξηση στον κατώτατο μισθό συνυπέγραψαν κυβέρνηση και συνδικάτα με την απουσία όμως των εκπροσώπων των εργοδοτών. Η αύξηση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα από 1ης Σεπτεμβρίου 2021. Ο νέος κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 965 ευρώ μηνιαίως (από τα 950 ευρώ ως τώρα) και 14 μισθούς για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
www.ertnews.gr